Monday, 19 December 2016

MAHA 2016 MAEPS, SERDANG !!

Assalammualaikum..
hye semua blogger..alhamdulillah kembali balik aku ke page sendiri haha sory sebuk vlog. Ok kali ni aku taknak type lebih nanti bosan pulang korang baca. Kali ni blog aku nak cerita pasal penglibatan aku di MAHA 2016... Apa itu MAHA? ofcouse inilah antara majlis terbesar dalam calendar Malaysia yang sentiasa diadakan dua tahun sekali... MAHA juga dikenali sebagai Pameran Pertanian, Hortikultur dan Pelancongan (MAHA) .. Untuk tahun ni MAHA telah diadakan pada 1 Dec sehingga 11 Dec 2016 bertempat di MAEPS, Serdang. Pengunjung pada tahun ini telah mencatat pengunjung paling ramai dan penglibatan paling ramai sepanjang MAHA ini penah diadakan.
Ini pengalaman pertama aku dalam event sebesar ini. Memang aku dan majlis luar memang xdapat dipisahkan cuma pengalaman berbeza sebab aku sebelum ni dari sector dan industry berbeza. Ok bawah ni gambar aku nak kongsi bermula dari persiapan yang amik masa 3 bulan (lebih kurang, itu dari bahagian kamilah) sehinggalah pada hari kejadian

.
.
.
.
.










Hari kejadian
.
.
.
.







































Thanks korang sudi lepak sini.. nak rasa lebih tentang MAHA 2016.. nah pergi terjah official website ika ok .. > MAHA 2016

XOXO

Wednesday, 23 November 2016

FOOD BLOG #3 KOREAN FOOD B.BAP & HANBING CAFE

Asslammualaikum...
sorry lama tidak mengetik papan kekunci sebab ika more vlog : ( . Its ok today blog its gonna be about Korean food. Mesti kpop diluar nak tahu bagai kan 。◕ ‿ ◕。. So sebelum ni ika penah makan Korean Restaurant nama Sapoong, mesti ramai tahu kan, dah lama to makin banyak restaurant Korean yang tumbuh bak cendawan. Kalau korang ada plan nak explore tempat makan sedap salam satu tempat. Ika suggest korang pergi IOI MALL, PUTRAJAYA. dalam masa yang sama korang boleh shopping dan berseronok 。◕ ‿ ◕。 

B.BAP RESTAURANT







MENU



























I really sory cz for hanbing cafe picture i have lost in my phone. So korang boleh check out dalam youtube channel ika ok di > HANBING CAFE . Apa yang boleh disimpul ialah kedua dua cafe ni ada kelebihan masing masing dan jangan risau harga dia bawah kemampuan dan bukan diluar kemampuan 😀. Kalau ingin info lebih tentang dua cafe ni jangan lupa click link atas to ek..semua ada 🤣.

Thanks for reading and see you guess next time..

XOXO

Saturday, 12 November 2016

Hari Sukan Negara 2016 I MAHA WALK (MADU KELULUT)


Assalammualaikum semua,
For information reader-reader sekalian, 8.10 setiap tahun adalah merupakan Hari Sukan Negara.
Selain bersukan kita juga dapat mengiratkan silatulrahim dan dapat berkenalan dengan orang ramai.






This year, for first time ㅋㅋㅋ( jangan gelak : P ) ika join ✌.ʕʘ‿ʘʔ.✌ ! so our company also support by doing "KELULUT (sejenis madu asli) WALK" berjalan kaki di Taman Botani Shah Alam, Selangor, bersempena majlis besar kami iaitu MAHA 2016. Apa itu MAHA? nanti ika story ok.  Sedikit info :

MAHA WALK 2016
Tempat : Taman Botani Shah Alam, Selangor 
Masa : 7.00 pagi - 12.00 tengahari


Macam biasa perkara pertama adalah mencari puak-puak anda supaya larian anda tidak tersasar hahaha, which is berkumpul tunggu member ler!!. So cukup korem, kitaowng diarah untuk mendaftarkan diri dan mengambil sarapan pagi. Ok bagi sapa-sapa yang join event macam ni, silalah ambil sarapan pagi (jika event pagi) kalau tak badan mudah letih bila nk mulakan sukan dan mungkin akan effect body. Bila dah mendaftar, ofcause melepak ditepi bucu-bucu yang kita owng asa menenangkan untuk sarapan (▰˘◡˘▰). Dan wajiblah :

Berposing untuk kenangan















Seperti kewajiban, sebelum mulakan apa-apa sukan pastikan anda memanaskan badan dulu. Bukan pergi dok mandi ayak panas ye, ni renggangkan otot bagi mengurangkan risiko kecederaan semasa bersukan. Hari tu apa vitamin tah, semangat benor kawan-kawan aku bersumba ngan senam erobik, kalah our big bos hehehe. Kalau kowng nak tahu nanti ushar youtube channel ika (▰˘◡˘▰).
Selesai sesi merenggangkan otot-otot ni, pelepasan dimulakan oleh our big bos melepaskan peserta solo pejalan kaki (lupa ah nama dia) untuk mengilingi Malaysia dalam mencatat rekod Malaysia. Lepas to baru ah kami juga berlepas masuk kedalam hutan simpanan negara (lebih kurang ah) untuk berjalan kaki. Perkataan pertama yang keluar saat kitaowng masuk kawasan pejalan kaki ada SUBAHANNALLAH  cantik dan segarnya alam sekitar ciptaan Allah yang masih teguh dan tumbuh dibumi. Hilang stress dibandar tau (◕‿-).
Mula-mula semangat sampai potong baris habis tapi bila tang bukit ....hanya tuhan je tahu, semputttttttttttttttttttt ~ ~ ~ ~(⊕⌢⊕)~













 Biar penat posing tetap posing






Alhamdulillah semua berjalan lancar, so balik memang macam orang setahun xjumpa katil haha tapi tetap tido pukul 4 pagi : P. So kalau korang nak tengok apa yang terjadi kat majlis itu klik and subscribe channel ika ok (n˘v˘•)¬ .

XOXO