Monday, 9 May 2016

DAISO TOUR ☆(❁‿❁)☆

hai guess :!:

untuk entry pertama, ika nak kongsi tentang product DAISO SHOP :troll:. ye ye ye mesti ramai tahu terutama girls diluar sana hehehehe . Ok seperti yang kita tahu DAISO SHOP memang berasal dari japan, dalam kedai ni korang boleh dapat benda-benda keperluan asas dengan harga yang sama. Di Malaysia semua harga adalah RM 5.30 (include GST). So no wonder ika akan buat checklist supaya tidak tersasar .  Kebanyakn barang yang ika beli selalu penjagaan diri dan box-box yang cute serta emmmmm! benda yang tripal cute luar list .

DAISO PAVILION KUALA LUMPUR :sparks2:





section untuk korang carik rak-rak make up ke ! untuk pen ke!
dan sebagainya..part stationery memang besar sikit, so barangnya ofcouse lah banyak pilihan blogger-emoticon.blogspot.com yang boleh menyebabkan cell-cell otak girl-girl menjadi lebih aktif dari biasa 









Kalau jenis bertukang, ha ! kat sini ada section bertukang. dari bertukang ketuk-ketuk sehingga bertukang tanah (。≖ิ‿≖ิ)


next ! tempat semua girl suka make up section, sorry ek dapat satu gambar je to pon belai ehsan dari pakcik google sebab nak tunjuk kat korang punya pasal (。┰ω┰。). tapi memang betol! Boleh dikatakan banyak review menunjukkan product yang sama so apa yang korang tengok kat utube review sama lah kat DAISO sini. Kat section ni terdapat pelbagai jenis makeup, brush, penjagaan diri, penjagaan barang makeup, dan sebagainya. memang boleh tak keruan jugak korang nanti blogger-emoticon.blogspot.com.


 famous product kat daiso : DAISO CHARCOAL MASK 

ok ni memang super fav ika, tuala fiber..(yang baris bawah tooooooo..) tak salah ada 5 jenis pilihan colour. best guna, dah lah lembut, telap air pulak to :love:. Kalau travel ika memang suka bawak ni sebab senang.


Kemudian section Fav ika juga, bahagian ni ada box-box dan perkakas yang super simple and boleh ah kalau nak deco bilik korang, boleh cari barang kat sini, mudah nak organize barang untuk disimpan. Bagi ika, beli kat sini lebih berbaloi, sebab ika ada juga jumpa box hampir serupa di IKEA, tapi mesti korang tahu perbezaan harga sangat berbeza....jangan takut atau risau, perkakas di DAISO sama kualiti dengan product lain walaupun harga mereka sedikit murah :brave:

Box yang ika beli adalah untuk barang skin care ika, sebab takkan nak susun macam askar kan hehe, so ika beli bekas transparent baris 5 (medium saiz) dan yang kecil (tempat yang sama). nanti ika review next entry k, to show how usefull this stuff ლ(´∀`ლ) 


 barang dapur dan makanan japan pon ada, tapi kebanyakan snacklah. mungkin tahan lama untuk disimpan (✪ฺܫ✪ฺ)






 inilah orang kuat dan paling tabah didunia hehe my mom.. my mom terpaksa layan kerenah anak dara dia dari mencari skin care korea until ke DAISO...


ok itu sahaja celoteh ika, yang ika rasa korang dah start nak pasang earphone sebab dah malas nak baca . Next entry in sha Allah, ika akan review product dari DAISO yang ika beli dan guna serta skincare korea yang sekarang budak-budak remaja tergila-gilakan termasuklah yang type entry ni hehehe. (also in vlog version)

(๑◕ฺฺܫฺ←๑ฺ) THANK FOR READING


No comments:

Post a Comment