Wednesday, 31 August 2016

my mind...




my mind is mess..
why? bukan nak emosional sangat ..cuma tiba-tiba rasa ........emmm a big lost, is that i on the track? or .....! i keep mess all the thing.. what should i do in my life after 26 in life? i have a goal and plan but all running out.. why! why!... macam makin derrr..keutusanan asa (bahasa purba). guess what..macam apa dirancang tah kemana tapi ada kemahuan. semua jadi sebab masa berputar dengan cepat dan apa yang diinginkan datang tanpa diduga. lain yang diharap lain pula yang datang menterjah. Rasa macam nak makan angin luar Malaysia lepak otak tenang, tengok balik mana yang berlaku kecacatan, emm tapi angan lagi sebab duit tarak : ( serautlah aih kepala bila pikir tentang kerja. masih tidak keruan. semoga Allah permudahkan rezekilu dan percepatkan :)

Sunday, 14 August 2016

FOOD BLOG #02 KLUANG STATION

assalammualaikum,
hai guest! entry kali ni ika nak story pasal makanan, oh yup! memang hobi mak jemah makan dan makan hehe.. tapi xsemua makanan ika main lahap ek. honestly ika akan tengok review dulu , susanan dan lokasi. ok alkisah review kali ni, masa raya our family beraya di kluang johor so decide nak pergi kluang station untuk lepak kat oldschool cafe kat sana. ofcouse orang johor tahu kan apa famouse kat sana (▰˘◡˘▰) . So masa sampai sana TUTUP  terang lagi menderang kot RAYA time to!
Akibat kempunan ! balik KL we go to TESCO AMPANG, sebab dalam to ada one of KLUANG STATION BRUNCH. So ika order lah apa teringin sangat, paling koman dah dapat lunas perut yang kempunan ni huhu.

Di bawah ni adalah menu yang terdapat
kat kedai ni 













Ni menu ika amik,bagi ika oklah cuma kurang manis   tapi korang boleh mintak gula tambahan.
D39 COFFE ICE WITH COFFE JELLY


Ok menu ni ika lupa lah no dia hehe tapi sedaplah dengan telur rebus yang masih hot 
sementara tunggu menu utama 
SOFT BOILED ON PLAIN TOAST


Asam laksa dia memang ika kasi /5
sebab memang rasa pekat dia
N8 ASAM LAKSA




ok sampai disini sahaja ika review tok food entry kali ni... tok rasai suasana kat kedai ni, nah g singgah kat YOUTUBE CHANNEL ika k  HANEUL ISHIKA  or just klik kat ikon youtube di sebelah kanan blog ok

klik for more information:  KLUANG STATION WEBSITE 

XOXO

Monday, 1 August 2016

RAYA SEKALI GUSSSSSSSS!!

salam semua
sebulan berpuasa dan hampir dah nak sebulan kita menyambut hari raya aidilfitri. semoga lembaran baru memberi segala kesenangan dan dipermudahkan urusan akan datang. so tahun ni aku beraya di Johor. then of Couse di office ku MOA, Putrajaya .

JOHOR

Dad look serious hehehe 

when your dad don't say "1..2..3.." its be like this

sembang-sembang sakan

Posing first day raya

seconday. I really admire songket so I buy this at JAKEL Kuala Lumpur..
xtebal dan selesa..no wonder walaupun cuaca di Johor panas
aku still xpeluh pakai songket ni

Bukan rezeki one of original KLUANG RAILCOFFE but is ok !⑈ˆ~ˆ!⑈


OFFICE ┏(^0^)┛┗(^0^) ┓

Then majlis utama office aku dibuat di MAEPS, Serdang..

so makanan memang superb, sana sini aku tawaf dengan kawan aku hahaha
yang penting perut happy ●ᴥ●

ok ni pulak jamuan peringkat bahagian, alhamdullah ramai tetamu hadir.
tuan rumah pon dapat melahap hehe..



my second familia
BAHAGIAN PEMBANGUNAN INDUSTRI DAN EKONOMI BUMIPUTERA


XOXO