Monday, 20 February 2017

FOOD VLOG I Dal.Komm Coffee, IOI Putrajaya

Assalammualaikum...
hye viewer... ok mesti sekarang semua tak kebah lagi dari demam DOTS : descendant of sun (2016) dan paling terbaru GOBLIN.. selalunya tempat, makanan atau pon fashion yang ada dalam sesebuah drama korean akan jadi terkenal dan menyebabkan geng peminat kdrama temasuklah yang tukang type ni hehehe, akan pergi terjah..

DAL.KOMM COFFEE merupakan salah satu cafe yang sedang hangat diperkatakan dan wajib dikunjungi peminat kpop bila pergi ke korea. Sebabkan 2 ekor anak patung yang menjadi kegilaan peminat gara-gara cerita DOTS :P. Selalunya cafe begini indah khabar dari rupa TAPIIIIIII! TIDAK BAGI DAL.KOMM COFFEE... ika bagi ✮ 8/10 star .

Antara screen drama di cafe DAL.KOMM :

DOTS



GOBLIN


Suasana Cafe:
DAL.KOMM IOI, PUTRAJAYA








DAL.KOMM COFFEE ni boleh dikatakan cafe dan music. Kalau dari research yang ika buat kat blogger lain, dikorea cafe ni akan ada macam basking jugalah mungkin dia terletak di tempat orang ramai dan ada juga artis korea akan buat jamming kat sana. Suasana kat cafe ni ok bagi ika sunyi cuma masa kami sampai mungkin pertukaran shift pekerja dan pinggan/cawan bekas pelanggan tidak dibersihkan, ala dalm 1 ..2..meja..tapi xlah ditinggalkan begitu lama. Dalam menunggu makanan kita orang, mata ni meliar cari mana patung yang jadi kegilaan kdrama DOTS... 

tempat brother belakng to dirilah tempat anak patung tu ada..
tempat to disediakan untuk ambil gambar je..tak boleh makan kat situ ok!
muka menunggu turn dengan penuh kesabaran dan penuh keimanan..(macam manalah tak nampak masa masuk tadi?)

WE ORDER :
HOT CHOCOLATE
CHOCOLATE CHIP FRAPPE
APPLE CRUMBLE BINGSU






Finally..dapat juga amik gambar masa nak amik makanan diorder tadi 
apa lagi jangan lepaskan peluang hehehe..




Kesimpulan : For me this is a nice place to chill out with friends an family. Makanan yang sedap dan ringan memang kene untuk tempat bersantai. Bagi harga pula? firstly i really sorry, tak ingat pula harga yang sebenar menu yang ika amik cuma ika boleh anggarkan harga untuk makan di cafe ni RM12 - RM 20 keatas dan tidak melebihi rm 25, i think . For more information you guess can check this out 

 http://www.dalkomm.com.my/
 Lot GE-15, Ground Floor, IOI City Mall Lebuh IRC, IOI Resort City, 62502 Putrajaya, Wilayah Persekutuan 
       Putrajaya, Malaysia

 For Youtube version i gonna upload as soon as possible just always go to my channel and
      subscribe for update HANEUL ISHIKA VLOG


XOXO

No comments:

Post a Comment