Wednesday, 19 April 2017

TOOOOOO FASTTTTTTTTTT !!!!!!!

Assalammualaikum and hai guess!
Kali ni ika nak cerita sikit tentang movie. Ok ika tak akan cerita habis sebab rugilah korang tak pergi wayang hehe. Ikutkan ika bukanlah kaki wayang, tapi ada cerita yang box office ika akan ushar sebab sound effect dua lagi feel kalau tengok dipawagam. So fav pawagam ofcouse GSC :). Selalu citer yang box office ni ika sarankan korang book online, macam gsc dorang memang ada website dan app mobile (download at APP STORE / ANDROID) nanti sampai di pawagam terus je scan bar kod yang ada di HP mahupun yang dah diprint. dont wory pawagam GSC sangat selesa :)

GSC WEBSITE: gsc.com.my



(both of this picture is from  (GOOGLE) )

ok tengok du poster diatas, yang diatas dari screen fast & furius 7 dimana semua tertanya mungkin adik paul akan ganti for next series, tapi sebenarnya ada banyak kejutan dalam filem ke8 ni, First screen anda akan disajikan dengan pemandangan yang menarik di salah sebuah tempat dinegara CUBA. perkampungan dominic rasanya sebab ada watak sepupu dia, apa ada kat sana? ala dia honeymoon ngan letty hehehe. 

Kemasukan watak baru Cipher lakonan Charlize Theron sebagai watak jahat beserta bekas penjahat yang lain menjadi satu pasukan yang cuba mencuri bom nuclear .. Jadi banyak lah aksi diluar jangkaan dimana kali ini dikurangkan sedikit aksi perlumbaan haram tapi di perbanyakkan aksi sebenar. dalam masa yang sama, korang dapat melihat  kuasa sebenar sesebuah kereta jenama yang digunakan pada kali ini, kalau dahulu korang tengok downg akan modifite dengan kenderaan lain, tapi kali ni banyak jenama kereta terkenal ditayangkan tanpa pengubahsuaian. kalau ada pon xsalah kereta Dom je, biasalah diakan minat kereta old school berkuasa tinggi.

Lokasi pertembungan semua watak dimulakan di bandar terkenal iaitu New York, masa ni korang akan teruja sebab penjahat menggunakan GOD EYE untuk mengawal kereta yang boleh dipandu auto. Apa jadi ? huru hara bandar dibuatnya. Dalam masa yang sama kejutan untuk watak shaw and owen serta pendatang baru (ahli baru) litter nobody, pasti buat korang teruja. Citer kali ni akan beri kejutan apabila semua yang terjadi disebabkan seorang bayi yang bersangkut paut dengan Dom dan menyebabkan dia terpaksa menghianati keluarga sendiri. Sapa dia? to kene tengok hehehe.

Keseluruhan citer kali ni memang berbeza dari sebelum, series ni memang tak pernah mengecewakan dari pertama hingga ke 8, cara pengarah membawa watak2 asal hingga ke siri 8 sangat menarik. Korang takkan sempat nak tengok handphone sebab aksi yang ditayangkan sangat menarik. Paling menarik bagi ika ialah aksi yang dilakukan dikawasan ice beserta kapal selam . So i hope you guess enjoy tengok citer ni ok!





Chill & Peace

No comments:

Post a Comment